Szolgáltatások

Autójavítás, Autó diagnosztika, Autó elektromosság, Vizsgáztatás

Szolgáltatások

Kezdőlap Guminyomás-ellenörzö rendszer
Guminyomás-ellenőrző rendszer

A TPMS
(Tire Pressure Monitoring System) vagy RDKS (Reifendruckkontrollsystem)

Műhelyünkben, a TPMS vagy RDKS rendszerű defektvisszajelzővel
ellátott autók is könnyedén szervizelhetőek. Biztosítjuk a legjobb szakértői gárdát, és technológiai hátteret az ügyfelek biztonsága érdekében.
Néhány sorban leírjuk, hogy miért is ennyire fontos ez!

Az elmúlt években egyre inkább elterjedtek, de az Európai Unió ECE R 64-es rendelete nyomán 2014. november 1-jétől minden, az Unióban újonnan forgalomba helyezett gépjárműnek rendelkeznie kell ezzel a biztonsági rendszerrel. A guminyomás ellenőrző rendszereknek két típusa létezik, az indirekt és a direkt. Kezdetben főként az indirekt guminyomás ellenőrző rendszert alkalmazták, mára pedig már egyre nagyobb teret hódítanak a direkt, külön szenzorokkal felszerelt rendszerek.

Az indirekt a kerekek fordulatszámát figyeli. Ha csökken az egyik abroncsban a nyomás, akkor annak a kerülete kisebb lesz, ezáltal gyorsabban forog, mint a többi kerék. Ezt a központi egység érzékeli és figyelmezteti a vezetőt.

A rendszer előnye, hogy az ABS-szenzor jeleit használja, emiatt nincs szükség külön érzékelőre.

A direkt rendszer felépítése komplexebb, ugyanakkor részletesebb és pontosabb adatokat szolgáltat.

Ez a konstrukció a következők alapján épül fel: minden egyes kerék tartalmaz egy nyomásérzékelő-szenzort. A mért adatok 0.1 bar pontossággal rádiófrekvencián kerülnek továbbításra a központi egység felé. Bizonyos autóknál elő is tudjuk hívni a mért adatokat: ellenőrizhetjük a pontos nyomást és akár az abroncshőmérsékleteket. Ez a rendszer egy küszöbértékre van beállítva, amit ha elér a guminyomás, akkor a műszerfalon megjelenik a TPMS sárga ikonja.

A TPMS alkalmazásának célja kettős: elsőként növeli a biztonságot, hiszen a kimutatások szerint sok baleset történik amiatt, hogy rossz guminyomással közlekednek az autósok. A másik cél pedig a fogyasztás megfelelő szinten tartása és a környezetvédelem. Nem mindegy ugyanis, hogy a gyárihoz képest pl. 30 százalékkal kisebb guminyomással autózunk. Ebben az estben nemcsak több üzemanyagot égetünk el, hanem a gumi is intenzívebb kopásnak van kitéve.

TPMS szelep és csere áraink:
szelepek programozása,tanítása 2500.-Ft/db
TPMS univerzális szelep ára:14990.-Ft/dbE-mail cím

goszter60@gmail.com

Nyitvatartás

H - P: 08:00 - 17:00
szombat-vasárnap zárva

Cím

1212 Budapest Domb u. 7

Telefon

06-30-973-37-84

Szervízünk Csepel központjához közel a Domb. u. 7 szám alatt található.

  • 1212 Budapest Domb u. 7 goszter60@gmail.com
  • 06-30-973-37-84